tiistai 11. tammikuuta 2011

Väritetään! - trendit osa 1

Joulu ja uusi vuosi on juhlittu sekä katseet suunnattu tulevaan! :) Vaikka lunta ja pimeyttä vielä riittääkin, niin silti ilmassa alkaa olla kevään ja valon odotusta. Kevät on tunnetusti uudistumisen aikaa, jolloin muutoksia havitellaan erilaisilla elämän osa alueilla. Itselläni ainakin kevään tullen vireystaso kasvaa ja kaikenlainen touhuilu innostaa!

Koti kuuluu näihin muutoskohteisiin. Joillakin muutokset ovat isompia, kuten remontteja. Toiset meistä toivottaa kevään tervetulleeksi uusilla tekstiileillä. Muutoksissa isoa osaa näyttelee värit. Mitähän kivaa tänä vuonna on tarjolla?

Tehostevärimaailmassa on tarjolla sekä voimakkaita- että pastellisia sävyjä. Voimakkaista sävyistä trendikkäitä on kirkas sininen, punainen ja ruohonvihreä. Nämä sävyt miellän hyvin retroiluhenkeen sopivaksi. Kun näitä sävyjä käytetään suurina pintoina ja lisätään sisustukseen suuria kuvioita sekä pyöreitä muotoja, niin retroahan siitä syntyy! Tosin pienempinä pintoina ja varsinkin yksisävyisinä tekstiileinä näillä voimakkailla sävyillä saa sopivasti potkua modernimpaankin kotiin.
Pastellisävyistä löytyy raikasta mintun vihreää, vaaleanpunaista ja vedensinistä. Nämä sävyt sopii esimerkiksi raikkaan vaaleaan kotiin. Tällaisesta ympäristöstä hennot sävyt erottuu kauniisti ja raikastaa tilaa. Tosin minun mielestä myös mudan harmaan ja pastellisävyjen yhdistelmästä syntyy herkullinen. Varminta on pitää voimakkaat sävyt omissa sisustuksissaan ja pastelliset sävyt omissaan. Mutta taidokkaasti sisustaen ja värien mittasuhteita silmällä pitäen sekä voimakkaat värit että pastellit voidaan sijoittaa samaan tilaan.


Rakastan värejä! Aina, kun löydän jonkun uuden ja oivaltavan väriyhdistelmän, ihastun. Jouluna saimme lahjaksi viinipullon, jossa oli hennon kermansävyiset etiketit ja pastellisen vaaleanpunainen ruusuke. Minusta se oli tosi kaunis väriyhdistelmä ja katse hakeutui vaistomaisesti näihin nätteihin väreihin. Väreillä on suuri merkitys!

Ihanaa ja värikästä vuotta 2011!

Ei kommentteja: