tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kaakelikiesissä.

Viime viikolla Tampereen Keskustorilla pysähtyi Pukkilan Kaakeli kiertue 2011. Kaakelikiesi oli kiertänyt ympäri Suomea ja nyt jo pysähtynyt Turkuun tehtaanmyymälän pihaan. Sieltä laattoja voi bongata vielä tämän viikon ajan. 

Päällimmäisenä uutuuksista jäi mieleen se, että suuria muutoksia viimeaikaisiin laattatrendeihin ei ole tiedossa. Laatat ovat edelleenkin pääosin suuria, sävyt meille suomalaisille rakkaita luonnonläheisiä sävyjä ja laattojen muodot ovat vaakalinjoja korostavia. Tosin oli joukkoon mahtunut myös värikkäitä trendivärein sävytettyjä laattasarjoja sekä kuviolaattoja. Kuviot on siroja ja useammassa laatassa ovat metallinhohtoisin ääriviivoin varusteltuja.

Laattauutuuksiin kuuluu myös puujäljitelmä -laattasarja, jossa oli minun mielestä hyvinkin onnistuneet sävyvalinnat. Laatan mallikin on kivan lankkumainen ja pinta epätasainen sekä elävä. Ihan varmasti voisin kauempaa katsottaessa luulla laattaa lankkuparketiksi!

Ihastuin laattasarjaan, jossa oli muotolaattoja. Kyseisen sarjan mustalla laatalla oli laatoitettu kaakelikiesissä tiski. Laatta on jotenkin dramaattisen klassinen. Tosi kaunis!

Ei kommentteja: